Песков: Кремъл все още не знае в какво е обвинен Дуров

Getty Images/Guliver
share

Кремъл все още не знае в какво е обвинен създателят на социалното приложение "Телеграм" Павел Дуров, който беше арестуван от френската полиция в събота, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че Русия ще изчака официално изявление от Франция, преди да прави допълнителни коментари.

Руският милиардер Дуров беше задържан при слизането от частния си самолета на летището в Бурже край Париж,  припомня Ройтерс.

"Все още не знаем в какво точно е обвинен Дуров", заяви на брифинг Песков. "Все още не сме чули официално изявление по въпроса и преди да кажем каквото и да било, трябва да изчакаме ситуацията да се изясни", добави той.

Извънредни новини за Павел Дуров - "Телеграм" с първа реакция

Дуров все още е в ареста и е разпитван от полицията, предаде Ройтерс, позовавайки се на френските медии.

Милиардерът, който има и френско гражданство, е бил арестуван в рамките на полицейско разследване за предполагаемо допускане на извършването на широк кръг от престъпления чрез неговата платформа поради липсата на модератори в "Телеграм" и липсата на сътрудничество с полицията, съобщи Ройтерс през уикенда.

Приложението е базирано в Дубай и има близо 1 млрд. потребители, и е особено влиятелно в Русия, Украйна и други бивши съветски републики, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини