Излязоха още кадри от ислямисткия бунт в руската наказателна колония

Getty images (архив)
share

В интернет се появи още едно видео от бунта на руските затворници - ислямисти в Наказателната колония №19 в югозападната Волгоградска област.

На кадри, разпространени от канала в "Телеграм" "Астра", се вижда мъж, който стои най-вероятно в двора на мястото за изтърпяване на наказанията.

Той говори на руски с кавказки акцент. "Това е лагерът "Деветнайсетката". Взехме в плен боклуците. Убихме тези, които притесняваха и измъчваха мюсюлманите. На някои им взимаха книги, на други - килимчета за молитви", казва затворникът.

"Ние постъпихме с тях, както те постъпваха с нас. Никаква милост", допълва мъжът.

"Според думите на бунтовника – ислямист и публикуваните кадри, най-вероятно жертвата на затворническия бунт не е само една", отбеляза израелската медия мигнюз.

"Бунтовниците са трима. Техните имена са — Темур Хусинов, роден в Узбекистан през 1995 г. и осъден на 6 години за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда, Рамзидин Тошев, роден през 1995 г. в Узбекистан и освен на 8 години за продажба на наркотици, и Наврузи Рустамчон, роден през 2001 г. в  Таджикистан и осъден за продажба на наркотици на 7 години", написа израелската медия мигнюз.  

По време на днешното заседание на Съвета за национална сигурност руският президент  Владимир Путин заяви: Информиран за ситуацията в Наказателната колония №19

 

Затворници-ислямисти се вдигнаха на бунт в Русия. Има убит

Водещи новини

Още новини