Затворници-ислямисти се вдигнаха на бунт в Русия. Има убит

Getty images (архив)
share

"Затворници от Наказателна колония № 19 със строг режим в югозападната Волгоградска област се вдигнаха на бунт", предаде "Украинская правда".

"Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) съобщи, че осъдени престъпници са убили неин служител. Съобщава се и за десетки пострадали и неуточнен брой хора, взети за заложници", добави медията.

"Бунтовниците поискаха откуп в размер на 2 милиона щатски долара и хеликоптер, който да ги евакуира. В случай на отказ затворниците заплашиха, че ще убият заложниците", посочи още вестникът.  

Според местната медия "Новости Волгорада" бунтът е започнал по време на заседание, разглеждало поведението на особено опасни престъпници. "Четирима от тях, членове на Ислямска държава, нападнаха с хладно оръжие членове на комисията", добави медията.

"Руското вътрешно министерство съобщи, че към 14 часа българско време към колонията са изпратени части за борба срещу тероризма", написа киевската медия УНИАН.

"За преговори с бунтовниците бе привлечен молла в джамия във Волгоград", това съобщи базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".

"Капацитетът на мястото за изтърпяване на наказанията е около 1240 души", добави Москоу таймс.

 

43 убити при пореден затворнически бунт в Еквадор

 

Водещи новини

Още новини