Прокремълски канал в "Телеграм" събра 1 млн. рубли за руските сили. Парите отидоха у ВСУ

Getty images (архив)
share

"Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) получиха 1 милион рубли (около 9800 евро) благодарение на прокремълски канал в "Телеграм", това написа израелското издание "Детали".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14380

"Два майора" обяви кампания за набиране на средства за руските военни в Курска област. С хората, стоящи зад канала, са се свързали телефонни измамници от град Днепър (Централна Украйна). Те са обещали бърза доставка на китайски дронове DJI Mavic, активно използвани и от двете страни в конфликта, и поискали парите", допълни медията.

"От "Два майора" се хванаха на въдицата и преведоха исканата сума", посочи още "Детали".

От ВСУ заснеха и разпространиха видео. "Изразяваме нашата благодарност на канала в "Телеграм" "Два майора" за това, че ние имаме това оборудване", заявиха военните.

"Въпреки че руският президент Владимир Путин започна войната си срещу Украйна преди почти две години и половина и след засилена подготовка, Въоръжените сили на Москва изпитват остър недостиг от оръжие, боеприпаси и техника. Заради това прокремълски активисти стартираха кампании за събиране на средства за военните", отбеляза медията от Еврейската държава.

Путин към елитни бойци в Чечения: Докато имаме мъже като вас, Русия е непобедима

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14380

Водещи новини

Още новини