Русия: Спряхме украински въздушни нападения

Getty images (архив)
share

Русия заяви, че е спряла няколко украински нападения с ракети и дронове в западната част на страната, включително във Волгоградска област, където избухна пожар в обект на министерството на отбраната, предаде Франс прес, като цитира изявление на губернатора Андрей Бочаров в социалната мрежа Телеграм, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14376

Противовъздушната отбрана "отблъсна атака с дрон на територията на Волгоградска област в района на Мариновка, повечето от дроновете бяха унищожени", добави той. При разбиването на поне едно от тези устройства "на територията на обект на министерството на отбраната е избухнал пожар", който впоследствие е бил потушен, добави Бочаров, като уточни, че няма пострадали.

На друго място, в граничещата с Украйна Курска област "две украински ракети и един дрон" са били унищожени от противовъздушната отбрана, съобщи в Телеграм губернаторът Алексей Смирнов.

В Ростовска област е било отблъснато нападение с пет дрона, без да причини щети или жертви по предварителни данни, според губернатора Василий Голубев.

Един дрон е бил унищожен и във Воронежка област, а друг - в Брянска област, съобщиха губернаторите тази сутрин.

Ракетна атака в Одеска област

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14376

Водещи новини

Още новини