Пропагандист на Кремъл: Може и да загубим войната в Украйна

Getty images (архив)
share

"Пропагандист на Кремъл изрази опасение, че Русия може да изгуби войната в Украйна", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14318


Режисьорът Карен Шахназаров (на снимката) в ефира на държавната телевизия "Русия 1" заяви: Ако продължим с такива грешки, ние може и да загубим.

"Това не е пораженчество и всяване на паника. Това е цената, която ще трябва да платим ние и нашата родина за направените пропуски", каза още той в предаване на смятания за неофициален говорител руския президент Владимир Путин – Владимир Соловьов.

"Видимо е, че са ни необходими някакви много силни вътрешни стимули, за да видим какви ще бъдат последиците от нашата загуба, за да я предотвратим", добави Шахназаров.

"От началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна в Курска област на 6 август някои военни блогъри и журналисти от правителствени медии отправиха критики към руското военно ръководство", отбеляза британската информационна агенция.

Киев показа кадри от първия ден на операцията на ВСУ в Курска област

"Думите на Шахназаров са обаче най-силните, казвани от приближен до Кремъл човек", посочи още медията от Обединеното кралство.

Справка на екипа на novini.bg показа: Шахназаров е роден през 1952 г. в арменско семейство в Русия. Той е режсирал десетки филми, а през 2012 г. неговата лента "Белият тигър" бе номиниран за най-добър чуждоезичен филм за "Оскар".

Режисьорът е сред най-отявлените привърженици на Путин след културния елит на Русия. Той подкрепи окупацията на Крим (началото на март 2014 г.) и на пълномащабната инвазия срещу Украйна (24 февруари 2022 г.). На 10 април 2022 г. филмовият деец заяви, че противниците на войната в Украйна: Трябва да бъдат пращани в концлагери за превъзпитание,  а ако това не помогне – стерилизирани.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14318

Водещи новини

Още новини