Украинската атака с дронове е нанесла щети на два хангара в руска военновъздушна база

Getty images (архив)
share

Украинските атаки с дронове са нанесли щети на най-малко два хангара и други зони в атакуваните вчера  бази на руските Военновъздушни сили, показват сателитни изображения, анализирани днес от АП, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14312

Изображенията, заснети вчера от „Планет Лабс Пи Би Си“ показват, че при ударите са поразени два хангара във военновъздушната база „Борисоглебск“, а около тях има много отломки. Засега не е известно за какво са били използвани хангарите.

Вероятно щети са нанесени и на два военни самолета в базата.

На изображенията от военновъздушната база „Саваслейка“ се вижда петно от изгоряло, въпреки че не се забелязват видими щети по изтребителите или други самолети в базата.

Украйна: Нанесохме най-силния удар по руски летища от старта на войната

Временният губернатор на Курска област Алексей Смирнов днес нареди евакуация на Глушковски район, на около 45 км северозападно от Суджа.

Според властите над 120 000 жители на Курска област вече са били евакуирани.

Русия обяви и извънредно положение на федерално ниво в Белгородска област. Вчера подобна мярка беше предприета и на регионално ниво за Белгород. Заради промяната се предполага, че ситуацията се влошава, а възможността за доставки на хуманитарна помощ в района намалява.

Жителите, които са пострадали тежко, ще могат да получат обезщетения в размер на до 600 000 рубли (6600 долара), а тези, които са загубили имущество, могат да получат до 150 000 рубли (1700 долара), съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14312

Водещи новини

Още новини