Русия няма да разследва смъртта на Навални

Getty images (архив)
share

"Русия няма да разследва смъртта на опозиционера Алексей Навални", това написа базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 195

Според Следствения комитет на Руската федерация опонентът на Владимир Путин е починал вследствие на комбинирано заболяване, предизвикало повишаване на кръвното налягане. "Покойният е страдал от камъни в бъбреците, панкреатит и дискова херния", заявиха от институцията. "Решаващ момент за кончината на господин Навални е било внезапнотото повишаване на кръвното налягане", посочиха още от Следствения комитет.

"Смъртта на Алексей Навални не е настъпила вследствие на насилие. Заради това не се налага завеждане на следствено производство", добавиха от институцията ден преди да се навърши половин година от смъртта на критика на Кремъл.

Вдовицата на Навални – Юлия Навалная – заяви: Кажете ми, как са могли да открият, че Алексей е вдигнал кръвно посмъртно? Това е невъзможно от медицинска гледна точка.

"Малко след прилошаването му съпругът ми е бил вкаран в карцера, а не в лекарския кабинет. Той е получил специализирана помощ едва в последните си мигове", каза още Навалная.

Сътрудници на покойния заявиха, че властите крият нещо. "Майката на Алексей - Людмила Навалная - досега не е получила нито една негова вещ. Книги, тефтери със записки, дрехи, дори и кръстчето, което носеше на врата си. Явно замитат следи", казаха сподвижници на Навални.

Американски разузнавателни агенции: Путин вероятно не е поръчал убийството на Навални

Алексей Навални почина в наказателната колония "Полярен вълк" (зад Полярния кръг) на 16-и февруари. Майка му получи тялото на сина си една на 24-ти същия месец. В смъртния акт бе написано: Естествена смърт.

 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 195

Водещи новини

Още новини