Подоляк: Русия трябва да бъде принудена да участва в среща на върха за Украйна

Getty Images, архив
share

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, заяви, че Русия трябва да бъде принудена да участва в среща на върха за Украйна, тъй като тя няма да го направи по своя воля, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14289

За украинската национална телевизия Подоляк каза, че един от методите за принуда са действията на бойното поле, визирайки безпрецедентната украинска трансгранична операция в руската Курска област.

"Обикновените призиви към Русия не дават резултат, само набор от средства за принуда сработват“, заяви Подоляк, цитиран от БТА.

Зеленски: Украйна контролира 74 населени места на руска територия

По-рано днес Зеленски заяви, че Украйна контролира 74 населени места на руска територия от началото на офанзивата, която принуди десетки хиляди цивилни да избягат.

"Въпреки трудните и интензивни боеве, напредъкът на нашите сили в Курска област продължава. Има 74 населени места под контрола на Украйна", каза Зеленски в "Телеграм".

Според руското разузнаване Володимир Зеленски предприема „безумни" стъпки, които застрашават ескалация много отвъд Украйна. Белият дом смята бившия министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков за подходящ наследник на Зеленски.

Зеленски добави, че украинските сили са напреднали през последните 24 часа с 1-3 километра.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14289

Водещи новини

Още новини