Участник в операцията на ВСУ в Курска област: Изненадахме руснаците

Getty images (архив)
share

"Ние изненадахме руските военни с нашата операция в Курска област", това каза боецът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), нарекъл се Володимир, пред британския вестник "Файнейшъл таймс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14288

"Нашето подразделение бе едно от първите, които влязоха на територията на страната-агресор на 6 август. Ние влязохме посред бял ден. Видяхме как руски военни седят на маса и пият кафе. Бронетранспортьора ни се вряза в масата. Загинаха много от тях. Други, които не искаха да последват съдбата на съратниците си, се предадоха", разказа още боецът от 82-ра отделна десантно-щурмова бригада от състава на ВСУ.

По думите на Володимир: Ние очаквахме моментални ответни действия от страна на руснаците. Едва след няколко часа руснаците започнаха да ни бомбардират с дронове и самолети. Ние понесохме определени загуби в жива сила и техника, но продължихме напред. Бързо преодоляхме съпротивата.   

Според данни на базираната в Лондон медия в операцията на ВСУ в Курска област са задействани шест бригади (военно подразделение с численост между 1000 и 8000 души).

ВСУ показаха как хвърлят руския флаг от село в Курска област

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14288

Водещи новини

Още новини