Осъден за убийството на Борис Немцов излезе от затвора и замина за Украйна

Getty images (архив)
share

"Чеченецът на Тамерлан Ескерханов, осъден за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, замина за фронта в Украйна", предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14280

Според официално съобщение на правосъдното министерство в Москва: Господин Ексерханов получи амнистия през март тази година. Той подписа трудов договор с Министерството на отбраната на Руската федерация и в момента се намира в една от зоните на Специалната военна операция (както Москва нарича пълномащабната си инвазия срещу Украйна, започнала на 24 февруари 2022 г.).

Чеченецът бе осъден на 14 години затвор на 13 юли 2017 г. Мъжът бе признат за виновен за помагачество на убийството на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин, станало на 27 февруари 2015 г. край Кремъл. Ескерханов, според следствените материали, е събирал информация за Немцов и транспортирал убийците до и от мястото на престъплението.

Дъщерята на Немцов предложи на САЩ идеален вариант за отмъщение на Кремъл

 

Русия обяви амнистия за престъпници, ако те подпишат договори с военните и заминат да се бият в Украйна. Бившите затворници бяха вербувани най-често от частната военна компания Вагнер на убития на 23 август миналата година Евгений Пригожин.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14280

Водещи новини

Още новини