Владимир Путин към губернатора на Курска област: Трябва да проявите мъжество

Getty images (архив)
share

"Вие трябва да проявите мъжество", това каза руският президент Владимир Путин на губернатора на Курска област Андрей Смирнов", написа вестник "Украинская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14252


Днес държавният глава проведе разговор по видеовръзка с местния управник.

"Животът постави пред Вас редица предизвикателства и трудни задачи. В този даден момент Ваш приоритет е да окажете помощ на хората в региона. Аз нямам съмнение в професионалните Ви качества", заяви стопанинът на Кремъл.

"Заради събитията, които стават в управляваната от Вас област през последно време, Вие трябва да проявите мъжество", каза държавният глава.

"Също така смятам, че Вие трябва да проявявате повече организираност и гъвкавост при вземането на важните за Курска област и за страната ни решения", добави президентът на Руската федерация.

Смирнов, от своя страна, отговори: Всичко върви по план. Оперативният щаб работи. Започната е евакуация на населението и е увеличен броят на болничните легла.

Като вече екипът на novini.bg писа, подразделения от състава на Въоръжените сили на Украйна влязоха в Курска област и установиха контрол върху десетина селища в региона.

 

Руски военни се предадоха на ВСУ в Курска област

"Днес от Руските държавни железници признаха, че вече не контролират гарите в град Суджа и селищата от градски тип Коренево и Псьол", написа киевската медия УНИАН.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14252

Водещи новини

Още новини