Юлия Навалная: Алексей трябваше да участва в историческата размяна на затворници

Getty Images
share

Съпругата на Алексей Навални - Юлия, заяви днес в разпространен в "ЮТюб" видеоклип, че изпитва едновременно радост и горчивина от размяната на затворници в стила на епохата на Студената война, в резултат на която миналата седмица бяха освободени водещи руски дисиденти, близо шест месеца, след като съпругът ѝ почина в наказателна колония в Русия, предаде Ройтерс, цитирани от БТА> 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 194

По думите на Юлия, ако съпругът ѝ е бил жив, той е трябвало също да участва в сделката, при която Русия предаде дисидентите, заедно с граждани на САЩ и Германия, в замяна на осъдения руски убиец Вадим Красиков и други руснаци, държани в западни затвори.

Руски съд издаде заповед за ареста на Юлия Навалная

"По онова време много хора си мислеха, че това е невъзможно, че сме си го измислили. Но сега всичко е крайно очевидно", каза тя в "ЮТюб".

"Путин наистина се е съгласил да предаде политически затворници в замяна на шпиони и убийци и това се е случило. Но не и за Алексей", добави Юлия.

Путин беше казал, че е готов да освободи Навални, водещ активист за борба с корупцията, създал национално движение, при условие че той никога няма да се върне в Русия, отбелязва Ройтерс.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 194

Водещи новини

Още новини