Руски военни се предадоха на ВСУ в Курска област

Getty images (архив)
share

"Руски военни се предадоха в плен на войници и офицери от състава на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област", предаде УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14250

Бойци от батальона под командването на Киев "Нахтигал" разпространиха видео. На кадрите се вижда как войници от силите на Москва вдигат бяло знаме и се предават на украинските военни в района на гранично контролнопропускателния пункт "Суджа" (край едноименния град).

Видеото с съпроводено с изказването на началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов, който вчера по време на съвещанието на Съвета за национална сигурност  на страната и в присъствието на президента на върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Руската Федерация Владимир Путин заяви, че агресорите ще бъдат изгонени.

Русия: 100 украинци са убити в Курска област

Междувременно, днес базираната в Израел медия нюзру съобщи, че ВСУ продължават да напредват в Курска област. "Силите на Киев контролират 50% от територията на град Суджа, близкия газопреносен хъб, по който Русия изнася синьо гориво за Европа, и десетина села в региона. Бяха пробити две отбранителни линии и днес военните на Киев навлязоха на дълбочина десет километра. Съпротива оказват само доброволчески формирования", добави изданието.

 

Друга медия от Еврейската държава - мигнюз, от своя страна, отбеляза, че заради най-мащабното нападение срещу Русия в най-новота история на тази страна е започнало масово прехвърляне на бойци от частната наемническа армия "Вагнер", основана от покойния Евгений Пригожин, от Мали към Курска област.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14250

Водещи новини

Още новини