Убит и ранени след украинска атака срещу руската Курска област

Getty Images
share

Най-малко един човек беше убит, а 13 ранени след масирана украинска атака срещу руската Курска област, съобщи изпълняващият длъжността губернатор на областта Алексей Смирнов, цитиран от ТАСС. Той добави, че жертвата е млада жена, жителка на областта.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14233

"Както беше съобщено по-рано двама души са ранени в Глушковски район, а петима, включително три деца - в град Суджа. По-късно медицинска помощ са потърсили още трима жители на Суджа, включително едно дете. Освен това двама души са пострадали в Болшесолдатски район и един в Рилски. Всички те са настанени в медицински заведения", написа губернаторът в "Телеграм".

По-рано днес руските власти съобщиха, че са отблъснали опит за нахлуване на украинската армия в граничната Курска област, след няколко подобни атаки, за които през последните месеци поеха отговорност група прокиевски бойци, предаде Франс прес.

Според Смирнов войниците на украинската армия са направили "опити за пробив" в Суджански и в Кореневски район.

Русия твърди, че е превзела още едно село в Донецка област

"Войници от службата за гранична охрана и руските въоръжени сили предотвратиха пробив през границата", посочи той и определи ситуацията като "тежка".

На въпрос на АФП говорител на украинската армия отказа да коментира ситуацията на границата.

Руските сили "се провалят в защитата" на Курска област, заяви Андрий Коваленко, служител на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, без да даде повече подробности.
      
От началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. са извършени няколко нахлувания на прокиевски въоръжени бойци на територията на Русия.

На няколко пъти отговорност за тях поеха легионът "Свобода за Русия" и "Руски доброволчески корпус" - групи, които се представят като съставени от прокиевски руски бойци и са в категоризирани от Русия като терористични организации, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14233

Водещи новини

Още новини