Медведев: Mащабна война в Близкия изток може да бъде пътят към крехък мир

Getty images
share

Mащабна война в Близкия изток може да бъде пътят към крехък мир в региона. Това мнение изрази заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя англоезичен канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2380

"Възелът в Близкия изток се затяга, пише той. Медведев изрази съжаление за невинните жертви, като ги нарече "заложници на една отвратителна държава" - САЩ.

"Междувременно за всички е очевидно, че мащабната война е единственият път към несигурен мир в региона", добави той.

Членовете на Съвета за сигурност на ООН осъдиха в сряда убийството на политическия лидер на "Хамас" Исмаил Хания в иранската столица Техеран, съобщава Анадолската агенция. Постоянните представители на САЩ и Обединеното кралство обвиниха Иран за дестабилизирането на региона.

Припомняме, че Съветът се събра на извънредно заседание по повод убийството на Хания по искане на Иран, подкрепено от Русия, Алжир и Китай.

Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН, повтори осъждането на страната си за убийството на Хания, добавяйки, че последиците от атаката са "опасни" за целия регион, пише news.bg.

Погребалната церемония за убития лидер на "Хамас" Исмаил Хания започна в Техеран

"Това е сериозен удар, преди всичко върху посредническите преговори между Хамас и Израел, фокусирани върху прекратяване на огъня в ивицата Газа, и Исмаил Хания беше пряк участник в това. Всички трябва да разберем това", каза Полянски.

САЩ обявиха, че нямат връзка със смъртта на Хания

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2380

Водещи новини

Още новини