Кремъл с оферта към московчани: Отивате на фронта в Украйна и взимате 1,9 млн. рубли

Виталий Кузмин/Wikimedia Commons
share

Руските власти обявиха, че предлагат бонус на московчани за нови записали се в армията, които да заминат на фронта в Украйна. Сделката включва плащане от 1,9 милиона рубли или около 22 000 долара.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14193

Всеки, който се запише в армията от жителите на столицата, ще спечели до 5,2 милиона рубли или близо 60 000 долара само през първата си година от служба, съобщават властите.

Тези, които се запишат в армията, получават и друг „бонус“ – еднократно плащане от 5690 до 11 390 долара за нараняване по време на войната, като сумата се определя „в зависимост от сериозността“.

Русия изпрати на фронта в Украйна колички за голф

Ако пък доброволните войници загинат на фронта, семействата им могат да получат 34 150 долара компенсация, отбелязва bTV, цитирайки CNN.

Жертвите на Русия във войната в Украйна продължават да са обект на мистерия и тайна. Според външни наблюдатели и разследвания смъртността сред войниците е висока. Повече от 70 000 войници вероятно са били убити или ранени само през месеците май и юни, смятат от Министерство на отбраната на Великобритания.

Изчислено е, че до момента Русия е изгубила 87% от активната си пехота в сравнение с броя им преди инвазията в Украйна. Технически са изгубили 2/3 от танковете си, сочат данните на американския Конгрес.

Социалните мрежи са пълни с видеоклипове, заснети от дронове, на убийствата на руски войници на фронта. Много от тях показват как ранените са изоставяни да умрат. С повишаването на жертвите, Кремъл търси всякакви иновативни варианти да попълни армията си.

Русия е изпратила около 10 000 имигранти на фронта в Украйна

Владимир Путин разпореди военните да увеличат бройката си със 170 000 души, което по сметки би трябвало да доведе общия брой на армията до 2,2 милиона души. Това означава да се увеличи армията с 15%, сочат документите от Кремъл. В същото време това е второто подобно разширяване на армията от началото на инвазията.

Припомняме, че Путин първоначално възложи частична мобилизация на руските граждани през септември 2022 г. Тогава само резервисти от армията можеше да бъдат викнати на фронта. Мобилизацията доведе до сериозни протести в страната, особено в етническите райони, където тя беше най-силна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14193

Водещи новини

Още новини