Русия изпрати военна делегация в Северна Корея

pixabay
share

Руска военна делегация е в Северна Корея, за да работи по прилагането на споразуменията, постигнати по време на скорошното посещение на президента Владимир Путин в Пхенян. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Севернокорейската държавна информационна агенция KCNA информира, че делегацията, ръководена от руския заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко, е пристигнала в Пхенян днес и е провела разговори с Ким Чен-ун.

Русия и Северна Корея подписаха пакт за "всеобхватно стратегическо партньорство" на 19 юни - по време на посещението на Путин в Пхенян.

Ким Чен-ун обсъди въпроси на военното сътрудничество с руски представител

Пактът включва клауза за взаимна отбрана в случай на агресия срещу която и да е от двете страни, обяви Путин след подписването на документа.

"Работата е в ход, включително по изпълнението на договореностите, постигнати по време на неотдавнашното официално посещение на президента Путин в Пхенян", заяви Песков по повод посещението на руската военна делегация.

"Това беше богато, информативно и продуктивно посещение и сега двете страни работят за изпълнение на постигнатите споразумения. Пътуването на нашата делегация е част от тези споразумения", поясни той.

Водещи новини

Още новини