Киев заяви, че руски дронове отново са прелетели над Украйна и са навлезли в Беларус

Getty Images/Guliver
share

Руски бойни дронове отново са прелетели над Украйна и са навлезли във въздушното пространство на съюзника на Москва Беларус, предаде ДПА, като се позова на украинските военновъздушни сили.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14139

Два от четири руски дрона тип "Шахед" са били свалени снощи. Според украинските военни другите два дрона са "се заблудили над беларуското въздушно пространство".

Беларуският военен блог "Хаджун-Проджект" (Hajun-Projekt), който е добре осведомен, също съобщи за този случай. Четвъртият заблуден дрон бил наблюдаван над Беларус в продължение на около два часа тази сутрин. Той прелетял около 300 километра по криволичеща траектория на полета в района на Могильов в северната част на страната.

Руски дронове поразиха енергийно съоръжение в Сумска област

Във всичките четири случая беларуските въоръжени сили съпроводили руските дронове с вертолет и изтребител. Няма информация как приключили полетите на безпилотните летателни апарати, отбелязва ДПА. Дроновете обикновено се разбиват в целта си в края на полета си.

Няма официално потвърждение на информацията от беларуска страна.

Беларус е най-близкият съюзник на Москва и лидерът му Александър Лукашенко предостави територията на страната за разполагане на войски за руската инвазия в Украйна, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14139

Водещи новини

Още новини