Русия съобщи, че е отблъснала украински атаки с дронове в пограничен район

gettyimages
share

Противовъздушната отбрана на Русия е прихванала и унищожила шест украински дрона над Брянск, съобщи рано тази сутрин в социалната мрежа "Телеграм" губернаторът на руската погранична област, цитиран от ДПА.

При нападението няма жертви и щети, уточнява губернаторът Александър Богомаз.

За друго нападение с дрон беше съобщено от руската Липецка област, южно от Москва. Безпилотен летателен апарат се е разбил в района на електрическа подстанция, но няма пострадали и работата на станцията не е била нарушена, информира тази сутрин губернаторът на областта Игор Артамонов.

Трима души бяха убити при обстрел в Украйна

ДПА посочва, че не може да провери твърденията по независим начин.

От друга страна близо до украинския пристанищен град Одеса тази нощ е имало силни експлозии, съобщават местни медии. Ръководителят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер призова в "Телеграм" жителите да останат в убежищата, докато пожарите бъдат потушени.

По-рано украинските военновъздушни сили предупредиха за възможни атаки с балистични ракети от юг. За момента няма информация за размера на щетите или евентуални жертви.

Пристанището в Одеса е обект на многобройни нападения, тъй като е важен център за украинския износ на зърно и други стоки през Черно море. Москва изказа подозрения, че там се произвеждат украински морски дронове.

Водещи новини

Още новини