Украинските ВВС заявиха, че са унищожили руски склад за боеприпаси в Крим

Getty Images/Guliver
share

Командващият военновъздушните сили (ВВС) на Украйна Николай Олешчук заяви, че вчера военните са нанесли "унищожителен удар" по руски склад за боеприпаси в окупирания от Москва Крим, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14070

"За пореден път украинските самолети, "унищожени" от вражеската пропаганда, продължават успешно да изпълняват бойни задачи", заяви Олешчук в "Teлеграм", имайки предвид доклад на руското министерство на отбраната, според който пет украински военни самолета са били унищожени на летище в Полтавска област.

Олешчук не уточни точното място, но публикува видео от свързания с Украйна местен канал "Кримский ветер" в "Телеграм", за което се твърди, че показва удара по Балаклава, близо до Севастопол.

Ройтерс посочва, че за момента не може да провери достоверността на изявлението или видеото.

За да приключи войната в Украйна, има нужда от три чудеса

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви вчера, че въздушните сили са унищожили пет украински цели над Черно море и в района на Балаклава. Той не спомена за големи щети, с изключение на малки пожари в гора и повредени автомобили.

През последните две години на пълномащабна инвазия на Русия Украйна нанесе множество въздушни и морски удари по руски цели в Крим и нанесе значителни щети на флота на Москва в Черно море.

Напоследък Украйна засили и нападенията срещу руските системи за противовъздушна отбрана на полуострова, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14070

Водещи новини

Още новини