Украйна удари склад за боеприпаси в Русия

Getty Images архив
share

Украйна съобщи, че е нанесла удар по руски военен склад за боеприпаси, намиращ се в граничещата с Украйна Воронежка област, което е предизвикало голям пожар, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

"На 25 юни 2024 г. беше ударен склад за боеприпаси за руската агресия, намиращ се във Воронежка област", се казва в изявление на главното управление на украинското Министерство на отбраната от сутринта. Операцията е била проведена от силите на украинското военно разузнаване.

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим

В обекта, в който се съхраняват снаряди и чиято обща площ е 3500 квадратни метра, е избухнал пожар, който "все още гори", добави Министерството.

Руският държавен телевизионен канал "Вести" излъчи кадри, на които се вижда как в далечината се издига стълб от дим. Според информацията са били нанесени удари по две населени места, намиращи се на около 50 км от границата, отбелязва АФП.

Руският областен управител Александър Гусев заяви в Телеграм, че е имало "детонация на взривоопасни обекти в Олховатский район", след като съобщи, че през нощта Украйна е нанесла удари по два района.

През последните месеци Киев се опитва да нанесе удари по тиловите бази на силите на Москва на руска територия - места, от които се извършват нападения срещу украински градове и енергийни структури с ракети или дронове, отбелязва АФП, цитирано от БТА.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че е "прихванало и унищожило" дрон над Воронежка област, без да дава повече подробности. Като цяло руската армия съобщи, че в понеделник вечерта е унищожила 30 украински дрона с взривни устройства в граничещите с Украйна райони.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Водещи новини

Още новини