Руски депутат: Да ударим Нидерландия с атомно оръжие!

Getty images (архив)
share

"Да ударим Нидерландия с атомно оръжие", такъв апел отправи депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) и генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурульов (на снимката в текста)", написа базираният в западноевропейската монархия вестник "Москоу таймс".


Пенсионираният военен вчера даде интервю в предаване на смятания за неофициален говорител на руския лидер Владимир Путин Владимир Соловьов.

"По мои изчисления между 50 и 60% от запасите от течни горива на Европа се намират в Нидерландия. На военен език това се нарича "тлъста цел". Ето защо, аз призовавам - да ударим тази страна с атомно оръжие. Представяте ли си, какъв удар ще бъде това за Европа. Старият континент ще падне на колене, а ние ще използваме една малка част от нашия ядрен арсенал", каза депутатът.

Кремъл: Русия ще използва ядрено оръжие само при заплаха за съществуването си

"Гурульов през лятото на миналата година предложи Русия да нанесе удар с атомно оръжие по силите на Киев в югоизточната украинска Запорожка област, след като украинската армия проби първата отбранителна линия на агресорите", припомни изданието.

Снимка: "ЕКС"/"Туитър"

"Законодателят в края на 2023 ггодина призова за връщането на смъртната присъда за "вътрешните врагове", а също и за ликвидирането на руския писател Борис Акунин, който от десетина година живее във Великобритания", посочи още цитираната медия.

 

Водещи новини

Още новини