Русия нападна Запорожка област 342 пъти през изминалото денонощие

Getty images (архив)
share

Руската армия извърши през изминалото денонощие 342 нападения срещу седем селища в украинската Запорожка област, предаде Укринформ, като се позова на пост в "Телеграм" на Иван Фьодоров, ръководител на украинската областна военна администрация на Запорожка област, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14007

"Врагът предприе два въздушни удара срещу Новоандреевка. Със 112 дрона от различен тип бяха атакувани Гуляйполе, Левадне, Роботине, Мала Токмачка,  Малиновка и Новоандреевка. Роботине, Мала Токмачка и Гуляйполе бяха подложени на 25 атаки с реактивни системи за залпов огън, а 203 артилерийски залпа бяха насочени срещу Гуляйполе, Новоандреевка, Роботине, Левадне и Малиновка", заяви местният управник в поста си.

Подадени са 12 сигнала за щети на жилищни сгради. Засега няма съобщения за пострадали цивилни.

Украинско училище е било частично разрушено в град Харков след атака на руските сили, съобщи кметът на града Игор Терехов в "Телеграм". По думите му нанесени са били и щети на съседна висока сграда и няколко автомобила. Той уточни, че през нощта руските войски са ударили училището с ракета С-300.

"В резултат на удара бяха поразени 31 автомобила, основната сграда на училището беше частично разрушена, а на няколко високи сгради наблизо бяха изпочупени прозорците. Щети са нанесени и на намиращ в близост супермаркет", се казва в поста.

Руските войски са обстрелвали и 13 населени места в Херсонска област, съобщи ръководителят на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин в "Телеграм". Осем къщи, хотел, автомобил, както и съоръжения на комуналната и пристанищната инфраструктура са били поразени. Не се съобщава за жертви сред мирното население.

Украинските отбранителни сили отблъскват военните операции на Москва, като ситуацията остава най-тежка в градовете Купянск, Покровск, Краматорск и Харков.

Украинска ракетна атака удари Крим, двама загинаха

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14007

Водещи новини

Още новини