Петима загинали и 16 ранени при руски въздушни удари край Харков

Getty Images
share

Най-малко петима души са загинали, а 16 са ранени при руски въздушни удари в зона за отдих край североизточния украински град Харков, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на кмета Игор Терехов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14020

"Експлозиите, чути в Харков около обяд, са станали в близко предградие. Две руски ракети удариха център за отдих, в който са почивали хора, убивайки петима души и ранявайки още шестнадесет", написа той в канала си в "Телеграм".

Кореспонденти на Ройтерс са видели разрушена зона за отдих, след като според спасителните екипи на мястото на инцидента е имало мощен взрив, последван от повторен удар около 15-20 минути по-късно.

Украйна показа видео от боевете за северния град Вовчанск

През последните седмици град Харков и едноименната област са подложени на постоянни руски атаки с ракети и управляеми бомби на фона на започналата руска офанзива в района.

Украйна неведнъж е обвинявала Русия, че използва повторни удари, за да убие или рани служители на екипите за спешна помощ, които се отзовават на мястото на първоначалния удар, отбелязва Ройтерс, цитирано от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14020

Водещи новини

Още новини