Трима загинали и 13 ранени при руския ракетен удар по Запорожие

Getty images
share

Най-малко трима души са загинали, а най-малко 13 души са били убити в руски ракетен удар по град Запорожие, съобщи БТА, като се позова на областния управител на Запорожката област Иван Фьодоров.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Той поясни, че от ранените четирима са в сериозно състояние.

Според полицията Русия е изстреляла по града пет ракети този следобед.

Руски сили са навлезли в предградие на Часов Яр, заяви представител на руските окупационни власти

Междувременно украински военни дронове са атакували Запорожката атомна електроцентрала, като няма нанесени щети по критична инфраструктура.

Световната агенция се позова на информация на руската агенция РИА Новости, чийто източник е пресслужбата на контролираната от Русия АЕЦ "Запорожие". Ройтерс прави уговорката, че тази информация не може да бъде проверена по независим път, и припомня, че в хода на навлезлия в третата си година конфликт Русия и Украйна се обвиняват взаимно в обстрел по съоръжението, чиито шест ядрени реактора не работят.

"В последно време щурмови дронове на украинските въоръжени сили кръжат в района на Запорожката АЕЦ. Те бяха засечени по-специално в района на товарителницата и на азотно-кислородна станция №2 на Запорожката АЕЦ", казва пресслужбата на контролираната от Русия електроцентрала.

За момента няма официално изявление от украинска страна по повод тези руски твърдения.

Въпреки че шестте ядрени реактора на превзетата от руските сили централа в близост до фронтовата линия не работят, се ползва външно захранване за поддържането на ядрения материал в охладено състояние с цел да се предотврати катастрофален инцидент.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Водещи новини

Още новини