Руският патриарх поздрави Путин за победата му на президентските избори

Getty Images
share

Руският патриарх Кирил поздрави Владимир Путин за победата му на президентските избори, като отбеляза, че руснаците, които са го избрали, се надяват на по-нататъшно укрепване на властта в страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Виждайки впечатляващите резултати от Вашата неуморна дългогодишна работа за благото на Отечеството, народът на нашата страна отново изрази своето доверие към Вас и подкрепи Вашата кандидатура с огромно мнозинство от гласове", пише в поздравителния адрес на руския патриарх. 

"Убеден съм, че с Вашия избор моите съграждани възлагат надежди за по-нататъшно укрепване на мощта на руската власт, за съвместен творчески труд и нови постижения, за мирен и благополучен живот", пише още в текста, публикуван на сайта на Московската патриаршия.

Чечения подкрепи преизбирането на Путин с почти 100% от гласовете

Президентските избори в Русия се произведоха от 15 до 17 март. За първи път те се преминаха в рамките на три дни и с помощта и на дистанционно електронно гласуване, което беше достъпно в около една трета от регионите на страната. По данни на ЦИК след обработката на 99,43% от протоколите настоящият държавен глава Владимир Путин води с 87,32% от гласовете, отбелязва ТАСС.

Водещи новини

Още новини