Биещи се на страната на Киев руснаци: Установихме контрол над село в Русия

Getty images (архив)
share

"Руснаци, биещи се на страната на Киев, заявиха, че днес са установили контрол над село Теткино в пограничната с Украйна руска Курска област", предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

"Членове на Руския доброволчески корпус, Легион "Свобода за Русия" и на Сибирския батальон показаха кадри от боевете за селото. "Село Теткино в Курска област е освободено. Войниците и офицерите под командването на Владимир Путин избягаха, оставяйки оръжие, военна техника и най-вече своите съграждани", заявиха от бойните подразделения от състава на Въоръжените сили на Украйна.

"Ние не само мечтаем за падането на диктатора в Кремъл от власт. Ние също така предприемаме конкретни крачки към осъществяването на нашата мечта за свободна Русия", посочиха още от трите подразделения.

Руският доброволчески корпус е съставен от етнически руснаци, живеещи в Украйна и други страни по света. Той е образуван през лятото на 2022 г. и е част от Въоръжените сили на Украйна. Според неофицалини данни той наброява между 30 и 150 души.

Легионът "Свобода за Русия" е създаден през март 2022 г. Той е съставен от бивши руски военни, преминали на страната на Киев. Подразделението по неофициални данни наброява няколко стотици души.

Сибирският батальон е образуван през октомври 2023 г. Личният му състав е около 60 души. Основната част от членовете му са представители на тюркския етнос якути и монголския буряти, показа справка на екипа на novini.bg.

 

Русия е унищожила 203 украински медицински обекта и е повредила други 1537

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

Водещи новини

Още новини