Русия: Трима души са загинали при атака с дрон в района на Херсон

Getty Images/Guliver
share

Трима души са загинали при атака с дрон по автомобил в контролираната от Русия част на украинската Херсонска област, съобщи днес на профила си в социалната мрежа „Телеграм“ назначеният от Москва губернатор на областта Владимир Салдо, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13787

„Днес бойците от украинските въоръжени формирования атакуваха с безпилотен апарат автомобил в село Мала Кардашинка в Голопристански окръг и убиха трима“, написа той. 

Салдо уточни, че това не е първата атака на безпилотен апарат срещу цивилно превозно средства за последните дни, съобщи ТАСС. В четвъртък в село Коробка в Каховски окръг украински дрон е атакувал автомобил на местна земеделска кооперация, ранявайки двама души, а в Чернянка дрон е повредил паркиран частен автомобил. 

„Обстоятелствата, свързани с произшествието, сочат, че операторите на врага специално насочват дроновете срещу цивилни транспортни средства. Такива нападения нямат военно значение“, заяви Салдо като допълни, че сега БПЛА на противника са станали приоритетна цел за руските сили.

Още подробности за нощния удар с дрон срещу Новолипецкия металургичен комбинат

Междувременно по данни на Укринформ двама цивилни са загинали вчера в района на Херсон при руски обстрел. Според ръководителя на Херсонската регионална военна администрация руските части са обстрелвали жилищни райони, повреждайки жилищен блок, 32 частни къщи, образователна институция и автомобили, отбелязва БТА.  

Ръководителят на Херсонската градска военна администрация Роман Мрочко написа на профила си в „Телеграм“, че през февруари руските сили са обстрелвали близо 500 пъти селища в района, убили са седем души и са ранили 26. „Нямаше нито един ден без вражеска атака“, уточни Мрочко. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13787

Водещи новини

Още новини