Москва: Защитата на интересите на жителите на Приднестровието е приоритет за нас

Pixabay
share

Един от приоритетите на Русия е да защитава интересите на жителите на непризнатото Приднестровие и всички молби от страна на Тираспол се разглеждат с внимание от съответните руски ведомство, заяви Външното министерство в Москва, коментирайки искането на приднестровските власти за помощ от страна на Русия заради натиск от страна на Молдова, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

"Защитата на интересите на жителите на Приднестровието, на нашите сънародници, е един от приоритетите ни. Всички молби винаги се разглеждат с внимание от компетентните руски ведомства", заяви официален представител на ведомството.

Проруски отцепници в Молдова поискаха помощ от Москва

В декларацията, приета на конгрес на приднестровските депутати, се говори за "социален и икономически натиск върху Приднестровието, който противоречи директно на европейските принципи и подходи за защита на правата на човека и свободната търговия", отбелязва Ройтерс.

Според декларацията, цитирана от руски медии, сепаратистките власти искат от Москва "да предприеме мерки за защита на Приднестровието в условията на засилване на натиска от страна на Молдова".

Водещи новини

Още новини