Зеленски посети североизточния сектор на фронтовата линия

Фейсбук
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети днес позиции на украинските сили на фронтовата линия в района на град Купянск, предаде Укринформ, като се позова на изявление на канцеларията на украинския държавен глава.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

"При посещението си в Харковска област президентът на Украйна Володимир Зеленски посети командния пункт на батальона на 14-а отделна мотострелкова бригада "Княз Роман Велики", която изпълнява бойни задачи по защитата на Купянск", се казва в изявлението.

Зеленски изслуша рапорт за оперативната обстановка в съответния район на фронтовата линия и взаимодействието със съседните подразделения на украинските сили, както и за опита на бригадата в използването на различни видове дронове и особеностите на борбата с вражеските дронове чрез системи за радиоелектронна борба, отбелязва Укринформ.

Три жертви на руския обстрел в Източна Украйна

Обсъдени бяха също доставката на оборудване, боеприпаси и други неотложни нужди на военнослужещите, се казва още в изявлението.

Украинският президент разговаря с военнослужещи и награди тези от тях, които са се отличили при изпълнението на бойни задачи, отбелязва БТА.

"Радвам се, че днес съм тук, за да ви видя, да ви поздравя, да изразя благодарност от името на всички украинци и на цяла Украйна за това, че всеки ден вършите такава добра работа и защитавате държавата, нашите семейства, независимостта и суверенитета ни. Уверен съм във вас. Пожелавам ви крепко здраве. Грижете се за себе си и за вашите колеги. Това е много важно. Пожелавам на всички ви победа", каза Зеленски, цитиран от Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

Водещи новини

Още новини