Издирвана от Кремъл журналистка: Путин уби Навални

БНТ
share

За мен не е изненада, помним опита за убийството му преди 3 г. Това беше много ясно доказтелство, че режимът в Кремъл няма да позволи нещата да останат безнаказани. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Николай Кръстев по повод информацията за смъртта на руския опозицонен лидер Алексей Навални.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Беше ясно, че Навални създава проблеми за режима в Кремъл и ще се търси начин той да бъде елиминиран. В Кремъл толкова се страхуваха от него, че го изпратиха във възможно най-отдалечения карцер. Русия е всички друго, но не и демократична държава, в която нещата да се случват по един нормален начин, както по времето на Елцин, заяви Кръстев.

Чрез видеовръзка бившият редактор от руската телевизия "Първи канал" Марина Овсянникова, която е осъдена задочно на 8,5 години лишаване от свобода по обвинение в разпространение на недостоверна информация за въоръжените сили на Русия и е издирвана от Кремъл, посочи, че смъртта на Алексей Навални трябва да лежи на съветта на руския президент Владимир Путин.

Джъстин Трюдо: Смъртта на Навални припомни на света какво чудовище е Путин

Първо се опитаха да го отровят, след това го вкараха в затвор, той прекара повече от 300 дни в непоносими условия в карцера. Няма значение каква ще бъде официално обявената причина за смъртта му. За всички е ясно, че Путин уби Навални, подчерта Овсянникова.

По думите ѝ руските власти ще се опитат съобщението за смъртта на Навални да се свали възможно най-бързо от информационния поток.

Полицията разпръсква всички, които идват да поднесат цветя до паметника на жертвите на политическите репресии. За Путин е най-изгодно да премахне тази новина от информационното пространство. Малцината смелчаци, които останаха в Русия, ще излизат на улицата, но не очаквам масови протести, защото масови протести в такъв тоталитарен режим са невъзможни – щом излезеш на улицата, веднага те вкарват в полицейския участък, отбеляза журналистката.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Водещи новини

Още новини