Русия: Гражданите ни, които живеят в неприятелски страни, ще могат да гласуват за президент

Getty images (архив)
share

"Гражданите на нашата страна, които живеят в неприятелски страни, наложили санкции на срещу нас заради специалната военна операция в Украйна (както Москва нарича инвазията си срещу съседната държава), ще могат да гласуват на президентските избори през март", това каза днес говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителката в дипломатическата централа заяви, че избирателни секции ще има във всички страни, в които Русия има дипломатически мисии.

Както привържениците му, така и опонентите му очакват, че президентът Владимир Путин ще постигне победа на изборите на 15-17 март и ще продължи да управлява още шест години.

Путин ще остане на власт и след 2024 г.

Един от антивоенните кандидати, Борис Надеждин, води кампания срещу него, но Кремъл заяви, че не го смята за сериозен съперник.

Захарова обяви, че Русия ще покани чуждестранни наблюдатели от Общността на независимите държави – група страни, които бяха част от Съветския съюз, както и от Шанхайската организация за сътрудничество, която включва Китай, Индия, Пакистан и Иран.

Говорителката  също посочи, че би било "странно", ако Русия покани на изборите "русофобски" наблюдатели от Съвета на Европа

Водещи новини

Още новини