Екатерина Дунцова: Сред тези, които подкрепят Путин, има много, които искат войната да приключи

БНТ
share

Сред тези, които подкрепят Путин, има много, които искат войната да приключи. Това каза в специално интервю за БНТ антивоенната активистка, която не бе допусната до президентските избори в Русия - Екатерина Дунцова. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14015

"Хората са много изморени от случващото се. Не е ясно кога всичко това ще свърши", добави тя, като увери, че активно продължава напред с битката си за свободна Русия.

"Русия на моите мечти е страна, в която законите се спазват, но те са човешки, за хората, а не против тях. Държава, която е в приятелски отношения с всички, в която можеш да се чувстваш свободен", уточни Дунцова.

Руската ЦИК отряза антивоенната активистка Екатерина Дунцова от вота за президент

"Не знам защо хората винаги си мислят, че някой трябва да го е решил някъде. Към политиката посягат тези, които организират нещата не така, както хората искат", подчерта тя. 

И обясни каква символизира името на партията ѝ - "Зора". "Това е преходът от тъмнината към светлината. Носи положителен заряд, без отрицателни оттенъци. Целта ни е създаването на регионални щабове, първо ще се проведе голям Конгрес", посочи Екатерина Дунцова. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14015

Водещи новини

Още новини