Лавров: Военното споразумение между Лондон и Киев няма да попречи на Москва да постигне целите си

Getty Images
share

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му не е против сключването на споразумение в сферата на сигурността между Украйна и Великобритания, но че Москва ще продължи да се стреми към постигането на целите на своята "специална военна операция", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Лавров каза това на традиционната си годишна пресконференция, като повод за думите му стана споразумение, сключено миналата седмица в Киев между британския премиер Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски. Тогава украинският президент каза, че договорът предвижда предоставяне на оръжия, разузнавателна подкрепа и кибертехнологии, както и налагането на санкции и други наказателни мерки срещу Русия. 

Украйна и Великобритания подписаха военно споразумение в Киев

На днешната пресконференция Лавров обвини Запада, че под ръководството на САЩ се "опитва да запази глобалната си доминация и военното си превъзходство" и че "не желае да разреши украинската криза", допълва Ройтерс.

Москва смята, че на този етап не е възможно да се поднови диалогът с Вашингтон по въпросите на стратегическата стабилност, посочи руският външен министър. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини