Руснаците са свалили собствения си суперсамолет в района на Азовско море

Getty images (архив)
share

Руският суперсамолет А-50 е бил свален от подразделение за противовъздушна отбрана (ПВО) под командването на Москва.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

Тази версия лансира прокремълския канал в Телеграм Fighter bomber ("Изтребител – бомбардировач"), видя репортер на novini.bg.

Анонимният автор на поста заяви, че Въоръжените сили на Украйна нямат никакво отношение към свалянето на самолета за далечно радиолокационно проследяване и контрол А-50 в района на Азовско море.

"Тук вината е единствено и само в нашата ПВО. За съжаление, ПВО се превърна във враг номер едно на нашите Военновъздушни сили, които участват в Специалната военна операция (както Русия нарича пълномащабната си агресия срещу Украйна). Подразделенията на ПВО винаги ни удрят с нож в гърба", написа още авторът на публикацията.

Според автора на поста силите на агресора са дали 11 или 12 жертви.

"Надявам се, че този път разследващите няма да погнат летците, а ще се насочат към истинските виновници – тоест към подразделенията за ПВО", допълни авторът на публикацията.

Вчера, както вече екипът на novini.bg писа, Украйна обяви, че е свалила два руски самолета.

Русия остана без „очи във въздуха“: Украйна свали един от най-скъпите руски военни самолети

Според канала в Телеграм самолетите са били три. В същото време обаче авторът на публикацията не уточни какъв е бил третият летателен съд

"В понеделник журналист попита говорителя на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков дали може да потвърди данните на Киев. Прессекретарят на Кремъл препрати служителя на медията към военния министър в Москва Сергей Шойгу. Ръководителят на силовото ведомство отказа коментар", това написа вестник "Украинская правда".

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

Водещи новини

Още новини