Украйна съобщи за трима загинали и ранено дете при руски обстрел

Gettyimages
share

Трима души загинаха, а най-малко 12, включително двумесечно бебе, са ранени при руски обстрел, засегнал болница и жилища в южноукраинския град Херсон, съобщава областният управител Олександър Прокудин, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13506

Днес следобед двама души бяха убити, а десет ранени при комбинирана атака срещу центъра на града, посочи губернаторът.

"Осем превозни средства, включително линейка, административна сграда, болница и най-малко 15 жилищни сгради са унищожени или повредени", добави той.

Наркомания цари сред руските агресори в Украйна

Прокудин сподели видеозапис, показващ сгради с дупки от снаряди и изпочупени прозорци, купчини строителни отпадъци и напълно изгоряла линейка.

В друго съобщение областният управител заяви, че по-рано днес е стреляно по лека кола в херсонско предградие, при което е загинал един човек, а двумесечно бебе и неговата майка са ранени.

"Тази обгоряла купчина метал само допреди няколко часа е била колата, с която семейството се е връщало от преглед при лекар", добави той и сподели видео, на което пожарникари работят на мястото.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери изнесените данни чрез независим източник.

В края на миналата година руските войски напуснаха Херсон и западния бряг на река Днепър в тази област, но сега редовно обстрелват тези райони от позиции на източния бряг. Местните обикновено чуват тревоги за въздушно нападение по няколко пъти на ден.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13506

Водещи новини

Още новини