Руски военни полицаи пребиха мобилизиран мъж в Украйна заради етническия му произход

Getty images (архив)
share

"Мобилизиран в Украйна руски гражданин заяви, че е бил пребит на етническа основа от военни полицаи на Москва", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

"Арсен Тимираев от граничещата с Грузия руска автономна република Северна Осетия–Алания разказа, че той и двама неготови съратници са били подложени на физически тормоз от руски военни полицаи в контролирана от Москва част на източната украинска Запорожка област", добави британската информационна агенция.

"По време на разпит служителите на военна полиция ни попитаха за етническата ни принадлежност. Ние отговорихме: "Осетинци", разказа мъжът, цитиран от Скайнюз.

След това военните полицаи изкрещяха: "Русия за руснаците" и ни пребиха зверски", каза мобилизираният мъж.

"Отвсякъде ни казват в Украйна се бием срещу нацистите. Кои обаче са нацисти, украинците или руснаците?", попита реторично мъжът, посочи още медията от Великобритания.  

"Определено в руските въоръжени сили има етнически конфликти и това рано или късно ще се отрази отрицателно върху боеспособността на армията на Русия в Украйна", коментира Скайнюз.

"Тимарев и неговите съратници са обвинени в сексуални престъпления. Тримата отричат обвиненията", добави базираната в Лондон медия.

Осетинците са народ, говорещ език, близък до иранския. Мнозинството от тях (около 85%) са източноправославни, останалите мюсюлмани, това показа справка на екипа на novini.bg.

Руски пропагандист загина при мистериозни обстоятелства в Украйна

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

Водещи новини

Още новини