Бивш руски депутат: В Кремъл определиха съдбата на шефа на "Вагнер"

Getty (архив)
share

"Съдбата на шефа на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин вече е предрешена и това е направено в Кремъл", заяви бившият депутат в Държавната дума (долната камара на парламента в Москва), предаде украинската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14550

"Бизнесменът дава колосални жертви във и около източния украински град Бахмут. Заради това предприемачът не си спестява критиките към политическото и военно ръководство на страната, включително и към президента и върховния главнокомандващ Владимир Путин", каза ексзаконодателят, който емигрира от Русия.

"В администрацията на държавния глава вече измислиха хитър план. Пригожин ще бъде намерен мъртъв в Украйна. Руската пропагандна машина ще го обяви за паднал със смъртта на храбрите. Путин посмъртно ще му даде званието Герой на Руската федерация. Тържествено погребение, всички ще се провят на тъжни, а вечерта в Кремъл ще има купон по повод. Върхушката ще празнува, че се е отървала от неудобния Пригожин", добави Гудков.

Междувременно украинската медия НВ предаде за дисциплинарно уволнение на руския пропагандатор Константин Долгов заради интервю с Пригожин. "Пред журналиста шефът на "Вагнер" заяви за провала на пълномащабната инвазия срещу нашата страна. "Предприемачът също опроверга опорните точки на Кремъл за нацисткия режим в Киев и за това, че руснаците и украинците един народ", добави изданието.

"Попитах ръководството си защо съм уволнен. Те ми отговориха: Нареждане отгоре", каза журналистът, цитиран от НВ.

 

Частите на "Вагнер" се изтеглят от Бахмут

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14550

Водещи новини

Още новини