Руски въоръжени опозиционери влязоха в погранични с Украйна села

Getty (архив)
share

Бойци от Руския доброволчески корпус (РДК), съставен от въоръжени опоненти на Владимир Путин, заявиха, че са влезли в няколко села в погранични с Украйна райони, предаде израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13748

"Подразделенията на РДК влязоха на територията на Руската федерация. Родината ни ще бъде скоро свободна", казаха те. Членове на РДК също обявиха, че се влезли в селата, Безлюдовка Чуровичи и Любимовка.

Към 14 часа българско време бойците заявиха за освобождаването на село Козинка и влизането в селището Грайворон. От РДК призоваха цивилните да не излизат от домовете си и да не се подават на провокация. "Ние не се бием срещу цивилни, за разлика от зомбитата на Путин", допълниха от РДК.

Кремъл, цитиран от украинското издание "Обозреватель", заяви: Руският президент и върховен главнокомандващ е информиран за действията на диверсионната група, проникнала от Украйна. Започната е работа по нейното неутрализиране.

"Руски доброволци провеждат специална операция по създаването на линия за сигурност, която да предпазва цивилните украинци от руски нападения", това заяви официалният представител на военното министерство в Киев Андрей Юсов.

 

Членове на Руския доброволчески корпус: Влязохме в Брянска област като освободители

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13748

Водещи новини

Още новини