Владимир Путин и Сергей Шойгу обсъдиха военни учения на руския Тихоокеански флот

Getty (архив)
share

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес осведоми президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които Шойгу каза на Путин, че маневрите включват търсене и унищожаване на подводници и военноморски формирования, както и практическа артилерийска стрелба по въздушни и военноморски цели.

"Първият етап на внезапната проверка наистина беше извършен на много високо ниво. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които участваха в организирането на ученията", отговори държавният глава.

"За нас е очевидно, че днес имаме ясни приоритети за използването на въоръжените сили и това се отнася най-вече за украинското направление и за всичко, свързано със защитата на нашия народ в Донбас, в другите нови територии (Източна и Южна Украйна)", каза още Путин.

Руските загуби в Украйна са огромни, Путин праща още войници на фронта

"Но никой не е отменил задачите по развитието на флота, включително и на тихоокеанския театър, така че Ви моля да продължите тази работа", подчерта руският президент.

 

Водещи новини

Още новини