Русия осъди британския план да изпрати на Украйна боеприпаси с обеднен уран

Pixabay
share

Плановете на Великобритания да достави на Украйна боеприпаси с обеднен уран говорят за готовността на Запада да воюва с Русия до последния украинец, заяви днес пред журналисти президентът на Русия Владимир Путин след разговорите си с гостуващия в Москва китайски лидер Си Цзинпин, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

В публикуван вчера писмен отговор на зам.-министъра на отбраната баронеса Анабел Голди на въпрос на члена на Камарата на лордовете Реймънд Джолиф се казва, че британските власти ще доставят на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, които са с повишена ефективност при унищожаване на бронирана техника.

Днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че остават все по-малко стъпки преди потенциален "ядрен сблъсък" между Русия и Запада, предаде Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Ето какво съдържа съвместното изявление на Русия и Китай за Украйна

Руското външно министерство също осъди британския план за изпращане на Украйна на боеприпаси с обеднен уран, съобщи Ройтерс.

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова нарече плана, обявен вчера от правителството в Лондон, "югославски сценарий".

Захарова каза, че (в бивша Югославия) тази боеприпаси са причинили онкологични заболявания и са замърсили околната среда.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Водещи новини

Още новини