Володимир Зеленски: Владимир Путин може да спаси живота си

Getty (архив)
share

"Владимир Путин вече изгуби войната. Ето защо, ако руският президент изведе войските си от Украйна, той ще спаси своя живот", каза държавният глава на страната-жертва на агресията на Москва Володимир Зеленски в обширно интервю пред британското списание "Икономист".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14698

"Колкото по-бързо стане това, толкова са по-големи шансовете на стопанина на Кремъл да оцелее", добави лидерът на Украйна.

"Ние трябва да се върнем в границите ни от 1991 г. (тоест Украйна да си вземе обратно окупираните през 2014 г. черноморски полуостров Крим и провъзгласените през същата година така наречени Донецка и Луганска народни републики, и земите, завладени след началото на руската инвазия (24 февруари 2022 г.) Ако не направим това, агресорът пак ще се върне", заяви той.

Зеленски допълни: Путин трябва да си отвори очите. Целият свят чрез санкциите и изолацията ясно заявява на руския президент – за агресията срещу независима държава има цена и тя трябва да се плати.

"Само Путин може да направи крачка към дипломатическото разрешаване на противоречията между неговата и нашата държави. Тя е - Русия да се върне към границите от 1991 г.", добави украинският президент.

Володимир Зеленски: Войната ще свърши, когато умре Владимир Путин

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14698

Водещи новини

Още новини