Проф. Недялков: Очаква се конфликтът в Украйна да ескалира

Нова телевизия
share

Конфликтът в Украйна се очаква да ескалира до края на месеца. Добре е в тази ситуация и ние да започнем да търсим възможности и ние да защитим суверенитета си.  Така в „Интервюто в Новините на NOVA”  професор доктор полковник Димитър Недялков, боен пилот, историк и анализатор от Военна академия „Г. С. Раковски” коментира руските ракетни удари срещу Киев, които според Москва са ответен отговор заради взрива на Кримски мост.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Моето мнение е, че само украинските тайни служби не могат да проведат такава операция. Войната, която е перманентното състояние на света, откакто съществува човешката цивилизация, няма един мирен ден. Това е исторически факт. Всяка една война от подобен мащаб има своята логика, по която се развива. Привеждайки такива действия в практиката – винаги ще има реципрочен резултат, подчерта той. 

По думите му може да се окаже, че войната всъщност реално започва сега.

Взривове разтърсиха Киев и други градове в Украйна

Според световни анализатори се очаква до края на месеца и в следващия месец ескалация на конфликта, а именно разширяване на периметъра на бойните действия, на техния интензитет. От днес има и косвено въвличане на други държави в самия конфликт – въздушно пространство, нарастване на усилията на съседни държави по отношение на военно присъствие в региона. Защото дистанция от 50-60 километра собствена територия също е заплаха за съответната държава. Нарастване на усилията на НАТО за защита на границите си. Обстановката ескалира и е добре в тази ситуация и ние да започнем да търсим възможности и ние да защитим суверенитета си, подчерта професор Недялков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Водещи новини

Още новини