Валентин Вацев с апокалиптична прогноза за войната

Youtube
share

На България ѝ предстои да влиза във война с Русия, защото такава е волята на САЩ. Каквото поиска Америка, това ще стане. България няма да може да избегне това бреме.Това мнение изрази в интервю за БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

"Целият смисъл в културно-политически план е да се изпратят в Русия да кажем дори две батальонни тактически групи, за да може българи да убиват руснаци и руснаци да убиват българи. За да може българо-руските отношения най-после да се окървавят."

Валентин Вацев с прогноза: България ще се включи във войната следващия месец

Вацев е на мнение, че политическата задача на България е създаване на правителство въпреки всичко, с всички средства и на всяка цена, "което може да има всякакви вариации в състава си, но трябва да бъде редовно". "Защото от това правителство се очакват две неща – да обяви война на Русия в състава на НАТО и да обяви редовна мобилизация, за което си знаем отсега, че няма да се получи – България няма наборна служба от десетилетия."

Широка, яростна и истерична подгряваща група от социолози и политолози внушава всеки ден на българите, че ако не се изгради правителство, ще настъпи краят на света, а следващи близки избори биха били национална катастрофа, описа следизборната ситуация Валентин Вацев.

Експерт: Русия вече загуби войната

"Новото на тази война спрямо всички досегашни войни е, че от бойното поле отсъства т.нар. мъгла на войната. Сега бойните действия по-скоро приличат на шахматна партия – двамата участници и всички зрители виждат какво има на шахматната дъска. Това е война от нов тип. Няма я вече мъглата на войната, пушилката на войната. Генералните щабове се надлъгват и печели, който прави повече ходове напред. Шахматен тип водене на бойни действия."

Големият удар на руските войски ще бъде в направлението Николаев – Одеса. Това предстои преди началото на зимата, прогнозира Валентин Вацев.

Русия не е по-малко ефективна от Украйна в редовните бойни действия. Русия е по-слаба в медиен план, каза още Вацев.

"Не ме изненадва фактът, че Русия непрекъснато губи пропагандно. Русия в момента води война със себе си, не само с Украйна. Проецирано върху големия исторически и геополитически календар, Русия е в лятото на 1917 година. Февруарската революция вече е минала, Октомврийската още не е дошла."

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

Водещи новини

Още новини