Съветник на Владимир Путин: Може да използваме ядрено оръжие срещу британски градове

Getty (архив)
share

"Страната ни може да използва ядрени оръжия срещу британски градове", това заяви неофициалният съветник на руския президент Владимир Путин Сергей Марков пред Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13435

В разговор с журналист от британската медийна корпорация депутатът от Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) от 2007 до 2011 г. заяви, че за войната в Украйна са виновни: Настоящият президент на САЩ Джо Байдън, бившият и сегашният премиери в Лондон Борис Джонсън и Лиз Тръс.

"Западните сили започнаха да заплашват Русия. Те използват Украйна като маша и в Киев започнаха да заплашват нас", каза още той.

"За да се защитим, ние можем да използваме  всички средства", добави Марков. "Президентът на нашата страна каза, че Руската федерация може да използва ядрено оръжие срещу определени страни. Специално за вашата аудитория ще кажа – ние можем да ударим някои градове във Великобритания", заяви той.

Путин повишил риска от ядрен конфликт

Сергей Марков (роден през 1958 г. в град Дубна, Московска област) официално заема длъжността преподавател по политически науки в университет в руската столица. В същото време той е един от най-близките съветници на Кремъл по въпросите на руската външна политика по отношение на бившите съветски републики. В публикациите Марков обвинява Киев в разпалване на русофобия.

Малко след началото на войната в Украйна той заяви: Ние не водим война в Украйна. Ние освобождаваме тази страна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13435

Водещи новини

Още новини