Сирените за въздушна заплаха са се задействали в Керч

gettyimages
share

Задействала се е системата за противовъздушна отбрана в Керч, съобщи съветник на ръководителя на "руската република" Крим, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Олег Крючков написа в "Телеграм", че "няма опасност за града и за (Кримския) мост", който свързва Крим с Краснодарския край в Русия.

От пресслужбата на администрацията на Керч, в най-източната част на анексирания от Русия украински полуостров, отбелязаха, че "звукът е бил подобен на гръм и са се включили алармите на колите".

Киев съобщава за нови руски ракетни атаки в Харков и Одеса

"Движението (по Кримския мост) се извършва в нормален режим, всичко е наред", коментира представител на руската федерална пътна администрация.

В социални мрежи днес се появиха кадри, на които се чуват взривове, отбелязва БТА. Твърди се, че видеозаписът е бил направен в Керч. Местни жители съобщиха за две експлозии.

В последно време Крим, който бе сравнително спокойно място от началото на войната, изглежда става сцена на партизански действия от украинска страна. Миналата седмица взривове разтърсиха военновъздушната база "Саки", а във вторник отекнаха експлозии в оръжеен склад край град Джанкой. Киев не е обявявал официално, че стои зад тези инциденти, но има индикации, че те са били предизвикани умишлено.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Водещи новини

Още новини