Анализират гостите на Владимир Путин за глисти?

Getty images (архив)
share

"Всеки човек, който иска да посети руския президент Владимир Путин, трябва да премине през редица медицински изследвания", написа британският в. "Сън".

"Желаещият да се види с държавния глава на четири очи е задължен да даде четири отрицателни теста за ПЦР теста за коронавирус и два отрицателни антигенни теста. На хората, искащи да посетят стопанина на Кремъл, също така се правят анализи за грип, глисти и стомашночревни инфекции. Разбира, че резултатите от всички изследвания трябва да са отрицателни. Чак след това гостите могат да влязат в чистата зона и да се видят с лидера на Руската федерация", добави изданието от Обединеното кралство.

"Преди 9 май около 400 души, сред които и ветерани от Втората световна война, пристигнали в Москва, за да стиснат десницата на Путин, бяха поставени под карантина. Тези хора прекараха 14 дни в два петзвездни хотела в центъра на руската столица преди да отидат на парада на Червения площад и да застанат редом до президента", посочи още вестникът.

Видео с Путин засили слуховете за влошеното му здраве

"Предпазните мерки бяха въведени в началото на световната коронавирусна пандемия. Въпреки намаляването на случаите в Русия, те не бяха облекчени", добави "Сън".

Водещи новини

Още новини