Путин е претърпял операция посред късни доби?

Wikimedia Commons
share

Руският президент Владимир Путин е претърпял успешна операция миналата седмица заради заболяването си от рак. Това съобщи каналът в Телеграм General SVR, който следи обстойно здравословното състояние на държавния глава.

,,В нощта на 16 срещу 17 май руският президент Владимир Путин е претърпял хирургична интервенция'', информира General SVR.

Руски олигарх: Путин е много болен от рак на кръвта

Лекарите, които са се грижили за него, са настояли да се подложи на операцията "колкото е възможно по-скоро", допълни каналът в една от последните си публикации и отбелязва, че интервенцията е преминала "успешно".

Междувременно от General SVR твърдят още, че през миналата седмица от Кремъл са използвали монтирани и предварително заснети кадри на руския президент за някои от телевизионните изяви на Путин, за да скрият от общността, че държавният глава е претърпял операция и се възстановява. През това време неговите задължения били временно изпълнявани от председателя на Националния съвет по сигурност Николай Патрушев.

Дясната ръка на Путин поема властта в Русия?

От Кремъл продължават да пазят мълчание относно здравето на Путин, което е обвито в мистерия. За държавния глава на Беларус Александър Лукашенко се предполага, че е един от малцината, които са запознати с истинското здравословно състояние на руския президент.

Водещи новини

Още новини