Националното разузнаване на САЩ: Вероятно Владимир Путин ще предприеме радикална мярка

Getty (архив)
share

Руският президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин ще предприеме радикална мярка се готви за продължителна война в Украйна, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Директорът на американското Национално разузнаване Аврил Хейнс заяви пред Сената (горната камара на парламента във Вашингтон), че съществува голяма вероятност стопанинът на Кремъл да предприеме радикална мярка на вътрешнополитическо ниво заради неуспеха на бойните действия на руските сили в Украйна.

"Тъй като руските сили не можаха да превземат Киев и втория по големина украински град Харков, вероятно в скоро време в Русия ще бъде обявена някаква радикална мярка. Ние смятаме, че това ще бъде всеобща мобилизация, като не изключваме и варианта за въвеждане на извънредно положение и преориентирация на икономиката към разработване и производство на нови оръжия", добави Хейнс.

Зеленски: Руските сили са изтласкани от Харков

По нейните думи вероятността Путин да използва ядрено оръжие е минимална. "Той надали ще предприеме такава крачка", каза още тя.

По въпроса за диалога Киев-Москва директорът на службата заяви: Тъй като и двете страни в конфликта смятат, че могат да постигнат успехи на бойното поле, ние не можем да очакваме пробив в преговорите между Русия и Украйна, поне в краткосрочен аспект.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Водещи новини

Още новини